Adršpašské a Teplické skály

22. 8. 2016


Další den našeho výletu jsme z Trutnova vyrazili do Adršpachu. Původně jsme měli v plánu projít jen Adršpašské skály, nakonec jsme Vlčí roklí došli až do těch Teplických. A musím říct, že oboje jsou krásné a každé malinko jiné. Zaparkovali jsme na velikém parkovišti v Adršpachu (100Kč/den). V každých skalách se platí vstupné 70 Kč, když je ale projdete najednou, zaplatíte jen jednou. :)) 

Je to ideální výlet pro horké letní dny, mezi skalami se totiž teplota drží nízko, rostou tu dokonce i druhy, které jinak najdete jen ve vyšších nadmořských výškách. A chvílemi mi byla taková zima, že jsem si musela dát ještě svetřík.

Nejprve jsme obešli pískovnu, která má krásně průzračnou vodu. Dokonce tu můžete pozorovat, jak v ní plavou kapři! Jen koupat se tu nesmí.






Potom jsme zamířili po značené prohlídkové trase kolem těch nejznámějších skal až k Malému a Velkému vodopádu. Na projížďku po jezírku (50 Kč) byla dlouhá fronta, tak jsme si řekli, že se bez ní obejdeme. U výstupu z loděk jsme ale neodolali a zašli se na jezírko podívat. A nakonec jsme se odtud i na plavbu vydali. Jezírko je malinkaté, takže trvá jen pár minut.







Vlčí roklí s rašeliništěm a lesem plným borůvek jsme pokračovali k Teplickým skalám. Tady jsme taky absolvovali prohlídkový okruh a nakonec zamířili ještě po 200 schodech na vyhlídku z bývalého hradu Střmen. Ke konci je to místo schodiště spíš žebřík a prostor vyhlídky je úplně malinkatý, tak je třeba chvíli počkat, až sestoupí lidé seshora a můžou další nahoru. Vyhlídka mě ale trochu zklamala, skály jsou totiž zarostlé lesem a tak není skoro nic nevidět.






Cesta zpátky byla dost náročná, protože zahrnuje spoustu výstupů a sestupů po schodech - mrkněte na výškový profil na konci článku. Na konci jsme měli nachozeno kolem 20 kilometrů.
Zpátky v Adršpašských skalách jsme se ještě podívali na dvojice neznámějších skal - Milenci a Starosta se Starostovou.


Mapka a výškový profil:



Mějte se krásně, užívejte si léta a jezděte na výlety! A nezapomeňte soutěžit! :)) Evi
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

12 komentářů

  1. Vůbec nechápu, jak se vám povedly fotky ( mimochodem se mi moc líbí! ) bez lidí, my jsme tam měly průvody, hlavně polské a nešlo fotit bez cizích postav. Jelikož jsme měli s sebou vnučky, neprošli jsme vše, jako vy, trochu vám závidím.Ale byli jsme tam už tolikrát, takže zase někdy....
    Jiřina
    trvalkadahlia.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, moc děkuji! Je pravda, že na některé jsem musela být dost rychlá nebo si chvilku počkat, protože zájezdy Poláků jsme potkávali taky a hlavně v Adršpachu jsme šli v jednom davu. Zato ve Vlčí rokli skoro nikdo nebyl, asi už to bylo moc daleko :))

      Vymazat
  2. jee, v adrspachu jsem byla naposledy asi ve 3.tříde na ŠvP!
    porad je to tam stejne uchvatne koukam ale.) krasne fotky!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky! :)) My na školy v přírodě jezdili do okolí Brna, takže Adršpach jsem zvládla až teď :))

      Vymazat
  3. Adrspach znam, je tam uzasne, navic v tomto pocasi, kdy to jezirko ma kouzelnou barvu. Zdravi M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, je tam opravdu moc hezky...Krásný zbytek léta! :))

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. To tedy jo! A určitě se tam nejmíň jedna natáčela :))

      Vymazat
  5. V Adršpachu se nám líbí, byli jsme tam už několikrát. Krásné procházky přírodou.

    OdpovědětVymazat
  6. Evi, krásný fotky - jako v pohádce. :) Určitě se tam někdy podívám.

    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc děkuji. A výlet určitě doporučuju! :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)