VÍNO Z BLÍZKA

30. 5. 2014

Včera jsme navštívili  první z večerů festivalu Víno z Blízka. Večer byl věnován vinařům z Velkých Bílovic, bohužel počasí úplně nevyšlo, tak se degustace přesunula do vnitřních prostor sídla nadace Partnerství, i tak to bylo moc fajn. Vloni na Food festivalu v Praze nám pršelo celý den, ale tam se nebylo moc kam schovat, tady to měli trochu lépe ošetřené. :) A jak to tam vypadá, když je hezky, se můžete podívat na fotkách z loňského ročníku tady.

Víno z blízka je festival moravských vín, který pořádá nadace Partnerství v Brně v krásném prostředí Otevřené zahrady pod Špilberkem. Je to celkem 10 čtvrtečních letních večerů a na každém je představena jedna vinařská obec: z každé obce se bude vždy účastnit 6–8 vinařů a každý přiveze 6–8 vzorků svých nejlepších vín. V ceně vstupenky je degustace, doprovodný program a sklenička, kterou dostanete u vstupu a můžete ochutnávat podle libosti. Případně si můžete zakoupit láhev toho nejlepšího domů. V létě bude akce součástí festivalu jídlo z blízka, takže kromě dobrého vína tu bude i dobré jídlo. :)

Více informací najdete na webu festivalu tady nebo na jejich facebooku. S festivaly jídla a vína se v poslední době roztrhl pytel, navštívili jste některý?

//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

0 komentářů

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)